Pagina's

vrijdag 16 september 2011

Het proces van Zelfgeboorte

Het proces van zelfgeboorte is meestal het moeilijkste onderdeel van het begrijpen van jezelf. Het is het proces van transcendentie. Als je jezelf hercreëert naar beeld en gelijkenis van Zelf als wie je werkelijk bent, trek en scheur je in principe alles van jezelf los wat je binnen het bewustzijn hebt laten aanhechten, zodat je daarna vrij kan rondlopen. Als je eenmaal begrijpt en realiseert wat we door onze deelname aan deze wereld hebben toegestaan, ben je in de positie om jezelf opnieuw te laten geboren worden. Zodra je je realiseert, dat het het bewustzijn was dat ons in deze puinhoop heeft gestort, betekent wedergeboorte het losscheuren van lagen bewustzijn, totdat je overblijft als ‘ik’.
Als je het Zelf onvoorwaardelijk opnieuw laat geboren worden, ben je in staat om buiten het spel van het bewustzijn te staan, alles te observeren, wat in deze wereld gebeurt en overeenkomstig te handelen. Pas wanneer je in staat bent om vrij buiten het bewustzijn te staan, ben je in staat om effectief te leven, omdat verwikkelingen en verstrengelingen in deze wereld allerlei soorten van slavernij en beperkingen met zich meebrengen en je daarom nimmer vrij maken.



Het is echter niet eenvoudig om het bewustzijn los te laten dat we in onszelf hebben toegestaan, omdat bewustzijn een enorme strijd met je aangaat! Het laat je geloven dat je niet in staat bent te functioneren zonder bewustzijn en dat je overleving van bewustzijn afhangt in de vorm van gedachten en daden. Dit is dus niet hoe Zelf leeft, want Zelf is de essentie van leven en heeft daarom de creaties van het bewustzijn (gedachten, verlangens, behoeften, relaties) niet nodig. Zelf is in staat om in deze wereld, die door bewustzijn is gecreëerd, als Zelf te staan en niet als bewustzijn.
Zelfgeboorte door vergeving en loslaten betekent absoluut eerlijk met jezelf zijn over wat je hebt toegelaten en wat het is, dat je aan het doen bent. Dan alleen kun je het bewustzijn onderscheiden van het geboren worden in zelfgewaarwording. Ik zie het bewustzijn, ik begrijp wat het doet, wat het creëert, en ik stap eruit als Zelf die vrij is om zichzelf te leiden en niet meer deel te nemen aan het bewustzijn dat deze wereld heeft geconstrueerd. Zelfgeboorte is het proces waarin je jezelf van bewustzijn naar gewaarwording ervaart. Alice Bailey is op dit moment een heel boek over dit onderwerp aan het schrijven dat te zijner tijd op de website zal worden uitgebracht.

www.desteni.net
 
Officiële engelstalige sites:
 
www.desteni.co.za

 
www.desteniiprocess.nl
 
www.equalmoney.org