Pagina's

zaterdag 3 maart 2012

2012: Zonder samenwerking als één - geen nieuwe samenleving

- Verslagje -

Gister had ik een vergadering met twee mensen van de Vereniging Basisinkomen over de tekst van de flyer - überhaupt is het de kwestie hoe gaan we het een en ander in woorden brengen voor / aan mensen die er niet van weten of er op tegen zijn. Ik was ongeveer een uur "te laat", omdat ik in de trein naar Breukelen-Uitgeest was gestapt en de 'terugreis' niet een gedeeltetje met de bus kon omdat die lijn was opgeheven.

Ik zit nog maar net op het balkon in het appartement van de vrouwelijke deelneemster en er komt me toch van de kant van de man in het gezelschap een vragenvuur op me af ... met als hoofdmoot 'wat is Desteni'. Of dat wel niet een spirituele beweging is. Lol - integendeel, ja hoe leg je duizenden duizenden jaren bewustzijn / de geest der mensheid uit in even tijd. Ik wil leren in simpele taal / woorden voor iedereen begrijpbaar te spreken, omdat het anders een grote warboel wordt met die geprogrammeerde latijnse volzinnen. In het verleden is dit niet het beste voor mij als iedereen geweest, dus moet en wil ik hierin veranderen. Ik stop mezelf op tijd en check mezelf of ik niet weer te 'ingewikkeld praat'. Ik hield het bij het simpele principe dat wat alleen geldig (waarde heeft) is is wat het beste is voor iedereen, hou van je buurman als van jezelf en geef anderen wat jezelf wilt ontvangen.

Wat er eerder deze maand gebeurd was, is dat ik uit de Facebookgroep Vereniging Basisinkomen was verwijderd en een vrouw en man van het Basisinkomen Duitsland mij op Facebook in private messages gingen bekogelen met hun oordeel / gedachte over Desteni. Hierbij wees ik hen op het vormen van een oordeel en dit zijnde de wortel van het kwaad. Dat een gedachte vertegenwoordigt waar we onszelf vanaf gescheiden hebben. Dit punt kwam blijkbaar niet over het voetlicht, want wat ik gister hoorde is dat ze beiden via email naar de basisinkomengroep hun oordeel / stront hebben gestuurd daarmede hun eigen zelfonoprechtheden / eigenbelang afwentelend op mij / Desteni als 'waarschuwing' naar de anderen. Ik had ze de oplossing van zelfvergeving al aan de hand gedaan, maar nee gewoon weer misbruik. Roddel = (zelf)misbruik.


Zien dat we voor hetzelfde staan is toch wel het minste


Inderdaad schuwen ze voor waar, maar het woord wordt niet begrepen dat als je waarschuwt voor Desteni je 'bang' voor wat er waar kan zijn - wat dan altijd weer over jezelf gaat - de waarheid van jezelf. Of ik die mail wilde lezen, ik zei nee ik weet wat erin staat - ik houd me niet voor het eerst bezig met hoe de mens is (..). Ik zeg simpelweg ja da's hoe de mensengeest werkt. Dit zal nog wel en lange tocht worden eer alle mensen begrijpen dat ze zichzelf zien in anderen.

OK - alle vragen uit het vragenvuur kon ik beantwoorden, 'missie geslaagd'. Bij mij kwam de vraag op 'waarom ik' toch steeds zoveel 'tegenstand'/ 'vragen' en dergelijke krijg, waarop bijna tegelijkerijd de dame in het gezelschap aan me vraagt of ik me realiseer waarom ik dat 'krijg'.  Ha interessant- gelijk zei ik: ja om te leren te blijven staan. Wooohaa dit vind ik toch wel een enorme realisatie, want onderwijl het vragenvuur had ik zoiets van: nee geen zelftwijfel toestaan meer. Ja Bernard Poolman zei het al: de ander 'helpt' je op te staan. (Er werd me overigens nog wel meer duidelijk over mijn eigen verleden / vallen hierdoor maar dat strekt hier te ver). Toen hebben we het even gehad wie wat ging doen met de tekst en voilà hebben we toch een soort van begin met elkaar gemaakt: we vonden het alledrie zinvol wat we hadden 'gedaan'.

Net voor het weggaan deelde de mannelijk deelnemer nog enkele visies waarbij ik vanbinnen een '' ja maar" hoor opkomen en die dan gelijk stop (video Sunette - De "Maar' angst). En ik zie in mezelf wat er voor angst en ik luister naar de woorden die gedeeld worden.

Dus... dat staat tussen het plan van Basisinkomen en de uitvoering ervan: dat als iemand een gedachte erop na houdt over een ander hiermee de boel valt. Dit is schering en inslag in elke groep en dat moet stoppen! Ik besprak dit gister ook dat de plannen van een basisinkomen al meer dan tweehonderd jaar liggen. Niets is tot stand gebracht tot op heden - ja de ander als jezelf die voor hetzelfde staat als jij - afmaken.

Het punt waarop het altijd is onderuit gegaan: AFSCHEIDING van jezelf als de ander! Desteni geeft  hier juist de gereedschappen voor - hoe ieder in zichelf de bende die we gedachten, gevoelens en emoties noemen op te kunnen ruimen, want die STAAN IN DE WEG mensen.



Niemand kan achtergelaten of buitengesloten worden - we zijn EEN en GELIJK en IEDEREEN moet MEE!