Pagina's

zaterdag 3 december 2011

"Jezelf" zijn - wat is dat?

Zoveel definities als er menselijke wezens zijn.

Een kap in het bos van lege verzamelingen - hologrammen - als 'jezelf worden' / 'zijn' / 'blijven'.

Een herdefinitie.

Wat waarschijnlijk een heleboel duidelijk maakt voor Iedereen Gelijk is om te beginnen met de realisatie dat je ware zelfwaarde niets van doen heeft met de gedachten / gevoelens / emoties / plaatjes/ herinneringen / woorden die je ervaart.



Gedachten, gevoelens, emoties, plaatjes, herinneringen en woorden zijn allemaal dingen die we gekopieërd hebben van onze (voor)ouders en maatschappij - voorgeprogrammeerd zijn om zodoende in het systeem te passen, waardoor we ieder op zich het systeem zijn geworden, een vastgeroest programma / gewoonte / zombie zijn geworden om de dingen te doen zoals we ze doen; je lijkt zo anders dan je ouders, maar dat is in werkelijkheid niet - je hebt er zelf als de geest een draai aan gegeven, zodat het lijkt alsof je 'anders'/ 'uniek' bent, maar in je expressie als in je kleding ben je een kloon, je wijkt niet teveel af van de maat, want dan val je erbuiten, dat kan je toch ook weer niet - de overleving staat op het spel, dus je blijft binnen de marges van de maatschappij wat aan jezelf moeren en schroeven zonder de echte sleutel te vinden - die echte sleutel die Zelfeerlijkheid is - eerlijk naar jezelf als één en gelijk als alles als leven hier in elk moment van ademen.

Je bent niet 'je' gedachten, gevoelens en emoties. Die gedachten, emoties en gevoelens zijn systemen in mensen. Een gedachte vertegenwoordigt iets of iemand waarvan we ons hebben afgescheiden. In plaats daarvan is het het beste voor zelf als alles en iedereen om dat waarvan we ons alle maal hebben afgescheiden te incorporeren in ons leven als in onszelf om één en gelijk als onszelf als alles hier te worden. Dit is het proces van inkeer wat we als mensheid sinds 2006  wandelen - gewaar of niet gewaar.

Het zelf zit in het woord 'hetzelfde' - dus we zijn hetzelfde betekent dat het zelf in iedereen gelijk is. Wat is er dan anders? De ervaringen. Er zijn geen verschillen tussen twee wezens - dit is alleen het gevolg van de afgescheidenheid van elkaars ervaringen, omdat ze zo geabsorbeerd bent in je iegen wereld van ervaringen dat het je egoïstsch maakt naar alle leven. Als je bijv. de behoefte / gevoel hebt om speciaal te willen zijn, dan ga je dat 'zelf' fabriceren - zelf hier als je geestesbewuszijnssysteen dat zichzelf gaat programmeren in een andere personaliteit. En zo zijn er vele voorbeelden met als gevolg dat het lijkt alsof we verschillend zijn. De afgescheidenheid van onszelf als wie we zijn als eenheid en gelijkheid van leven is enorm uitgebreid geworden en vormt dan ook een heus probleem waar we op wereldniveau met zijn allen in vast zitten. Om beweging te krijgen in je 'echte ik' is het dan ook gedachten, gevoelens en emoties te verwijderen uit je geest om jezelf vrij te zetten van de gevangenis van diezelfde geest vol geheime nissen als oordelen = angst en angst is altijd angst voor zelf. Door toepassing van de Desteni gereedschappen alle zelfonoprechte lagen van 'jezelf' af te pellen.

Zoals we nu alle maal bestaan is als een fantasie in de geest als gedachten, gevoelens en emoties als het hoofd en is niet echt.

In werkelijkheid zijn we fysieke wezens - gelijk de Aarde - levend van de Adem als één en gelijk als alles wat Hier op Aarde is. Wat hier is, is wat werkelijk is. We zijn ver afgedwaald in het bewustzijn der dingen - tijd om het echte zelf te ontwikkelen en verwerkelijken.


"De eerste stap is altijd het besef dat alles altijd een illusie is geweest - dus laat het los."


 
Leven In Zelfoprechtheid één en gelijk als alles


www.desteni-geld.net
www.desteni.net