Pagina's

woensdag 4 januari 2012

2012: Geestelijke ontwikkeling vs. zelfontwikkeling






Zo Boven (de geest) zo Beneden ( het lichaam) moet verstaan worden als de mensheid zichzelf wil BEVRIJDEN van Zelfbedrog en Illusies.
Zie Desteni en VERANDER je Bestemming. 
~ Bernard Poolman


Geestelijke ontwikkeling houdt in de geest te ontspinnen / ontwarren / ontdoen. Ont-wikkelen is iets uitpluizen als tegenovergestelde van in-wikkelen.

Er bestaat nu al duizenden jaren een enorme misvatting over wat geest is, dus ook wat geestelijke ontwikkeling werkelijk inhoudt. Niets is werkelijk want geest is gedachten, gevoelens en emoties en zijn niet werkelijk - in de zin van niet tastbaar, niet nodig. Alleen wat HIER is is wat WERKELIJK is. Geest / gedachte laat ons zien waar we onszelf we onszelf beperken. Er zijn allerlei firma's druk met mensen te 'behandelen' vanuit o.a. het concept dat geest iets is dat we schijnbaar moeten behouden en zo gekneed moet worden dat hij of zij in de maatschappij past - met of zonder medicatie. Als we ons beseffen dat 'de maatschappij' een denkbeeldige realiteit is, dan staan we dus toe en accepteren we dat we ons als onze medemensen laten kneden om in een denkbeeldige realiteit te passen, hetgeen juist is waar we als mensen op aarde last van hebben: denkbeelden / gedachten die allerlei gevoelens en emoties genereren. Vandaar dat vele mensen die in het circuit van de geestelijke gezondheidszorg terecht komen vaak jarenlang aan die instellingen gelieërd (moeten) blijven, omdat deze tegenstelling niet duidelijk is aan allen - om zo ook de geldmachine op gang te houden.
Niet te vergeten de verdiensten die gemaakt worden ten bate van 'hulpbehoevenden' - het is immers de 'zorgverlenenden' hun brood - afgezien van het feit of ze nu echt realiseren waar ze mee bezig zijn of niet. Geest - ziel - lichaam hebben we werkelijk begrip waar we over spreken? Als men in de zorg zelfeerlijk hier naar gaat kijken zal men in zelf zien dat de initiële beweegreden geld / inkomen / eigen overleving is.


Een andere firma - kerk/ religie -  weet zo ook velen
'onwetenden' aan zich te binden door ze voor te houden dat het in de mensheid gaat om de geestelijke ontwikkeling - God is geest hoog te houden. Integendeel  was de boodschap van Jezus "Heb geen oordeel" is gelijk aan "Heb geen gedachte" is gelijk aan "Heb geen geest".

Ik heb in de beide 'werelden' die in de geest handelen als ik hierboven schets gewandeld - dit ook  realiserende - alleen niet in woorden kunnen plaatsen, dus mezelf niet kunnen plaatsen. Woorden is alles wat we hebben! Dit ben ik nu aan het leren - mezelf hier in het gescheven woord uit te drukken en mezelf te vergeven voor alle momenten niet te zijn opgestaan in die vergane momenten van realisaties i.p.v. daarvan mezelf te hebben onderdrukt door gedachten en emoties.

Dus zien we de enorme misvatting omtrent geest en geestelijke ontwikkeling?


Het Zelf. Het zelf is in alles en iedereen hetzelfde - het zelf universeel en onsterfelijk. Dus met zelfontwikkeling werken is universeel - is onbeperkt en expanderend - door het zelf te bevrijden van alles dat niet zelf als alles en iedereen gelijk is. Dit is door ons te vergeven van gedachten, gevoelens en emoties die 'andere' mensen ons laten zien over onzelf om gelijk te worden als zelf als alles - om werkelijk zelf te worden, te worden wie we werkelijk zijn als eenheid en gelijkheid van leven hier. Innerlijke gelijkheid en eenheid is innerlijke stilte, vrede. Zelf op te lossen / te realiseren zelfwaarde en zelfvertrouwen als Leven hier Gelijk.

De essentiële gereedschappen zijn:


* Zelfeerlijkheid leven één en gelijk als alles hier in praktische toepassing in elk moment.

* Zelfvergeving wanneer er een gedachte, gevoel en/of emotie van de geest in je opkomt om zo onmiddelijk te stoppen met het participeren in de geest / mind en daarmee met het voeden van het geest- / mindsysteem.

* Focussen op elke ademhaling hier, om hier als adem te blijven en te realiseren dat alles wat echt is jij hier bent in elk moment van ademen dat wat er ook in je hoofd als de geest / mind omgaat niet echt is.

* Schrijven want met schrijven assisteer en ondersteun je jezelf door recht voor je neus jezelf in woorden te zien en door wanneer je schrijft - als er emoties, gevoelens, gedachten en/of herinneringen opkomen - zelfvergeving toe te passen.


Door het geestsysteem raken we eigenlijk steeds verder van huis -  in de geest bestaat geen vrijheid slechts beperking - stoppen we de geest,
stoppen we de verslaving aan het denken en afscheiding van onszelf als de adem als wie werkelijk zijn!
Leef hier als alles als één en gelijk.

Desteni Nederland
www.desteni.net
www.desteni-geld.net
www.youtube/user/DesteniNL