Pagina's

maandag 12 december 2011

Ami [vriend] et âme [ziel]

De constrictie van de 'ziel' en 'vrienden' (des âmes et des amis).'De ziel als constrictor'

Vanmiddag kwam weer eens het woord 'ami' in me op en zag toen tegelijkertijd de betekenis vriend en ziel in het woord - in een woord.

Polariteit 'vriend' - 'vijand':

Vanuit mijn programmering door de woorden van Jezus was ik niet erg geneigd mensen 'vrienden' te noemen, want hij zei / ik begreep dat we dan automatisch vijanden hebben. Het is gewaar te worden wat we spreken. Mensen zijn mensen - of zoals ik als kind in de kerk hoorde dat we nog mensen moesten worden - slechts mense-lijken waren [lees Desteni artikelen: we zijn systemen] is het niet praktisch elkaar in te delen d.m.v. polariteitsvergelijkingen. In plaats daarvan te stoppen met polaritietsvergelijkingen en te vervangen met de gelijkheidvergelijking 1+1=2. Dus ja - door menselijke wezens vrienden te noemen, creëer je gelijk 'vijanden' / 'geen vrienden', want 'vrienden' impliceert immers dat er ook 'geen vrienden'  bestaan - wat een achterlijke systemen toch?

Mensen, als we het over de ziel hebben, worden we ons nu bewust van en trancenderen we de beperking die we toestaan en aanvaarden in onszelf door gedachten, gevoelens of emoties als een angst / bezetenheid te hebben gepersonifieërd voor 'vreemde mensen' en we maar blijven cirkelen in dat wat we al kennen. Hu man, stap uit de cirkels / circus van het denken!


Doe je wiskunde!

www.desteni.net