Pagina's

zondag 11 maart 2012

2012: Verantwoording afleggen vs. verantwoordelijkheid nemen voor jezelf als iedereen


De omgekeerde wereld. Laten we eens zien.

Met het woord afleggen achter verantwoording leggen we verantwoording af in plaats van verantwoording / verantwoordelijkheid te nemen voor onszelf als iedereen. Door het gebruik van woorden zonder gewaarwording zien we niet wat deze woorden inhouden. Het gevolg van het achteloze gebruik van deze woorden bijvoorbeeld is dat niemand verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf, wat we dan ook terugzien in het voortdurende anderen als jezelf 'de schuld' e.d. te geven in plaats van ons te realiseren dat we woorden niet hebben begrepen als wie we zijn. Dat alles hier bestaat als afspiegeling van onszelf als wat we hebben toegestaan en aanvaard.

Een voorbeeld is de politiek 'de schuld geven', wat in zijn geheel niets oplost - integendeel, het versterkt de werking van het systeem.

Wat houdt verantwoording / verantwoordelijkheid voor en als jezelf leven als wie je bent in? Dit houdt in dat je alles terughaalt bij jezelf wat je zegt of vindt van iets / anderen en jezelf realiseert dat je jezelf in alles weerspiegelt ziet. Zo zit 'het leven' op Aarde in elkaar. De geest is immers een spiegel die alles omgekeerd weergeeft.

Specifiek wil dit zeggen dat we verantwoordelijk zijn voor onze woorden / gedachten, gevoelens / reacties / emoties. Deze uitwassen van het geestesbewustzijnssysteem kunnen we stoppen op anderen / iets te projecteren door middel van de gereedschappen van Desteni om waardige mensen te woorden die verantwoordelijkheid voor allen als EEN kunnen gaan leven als gelijken.

Ik check mezelf: communiceer ik in gelijkheid en eenheid?

Luistertip:

Aangeboren / eigen gedrag is gedurende decennia ontworpen -- Kijk de Documentaire The Century of Self om te zien hoe gehersenspoeld je werkelijk bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten